CzeSL
Main Menu
Powered by <TEI:TOK> Maarten Janssen, 2014-
|
AZ_JA_000_AZ_M_32Jídlo
View options
Text: - Show: - Tags:
Javascript seems to be turned off, or there was a communication error. Turn on Javascript for more display options.
Podle mého názoru, polská kuchyně je opravdu dokonalá a chutná mnoha cizincům. Dávám přednost polskému jídlu nad každým jiným. Myslím si, že každý kdo chce poznat polské speciality by měl nejprve ochutnat "pierogi". Pierogi je to těsto vařené, pečené nebo smažené s různými náplněmi.
Nejpopulárnější jsou pierogi s masem a pierogi s tvarohem. Pro mě osobně nejlepší jsou ty s tvarohem a jmenují se ruské. Jiným vzácným, polským jídlem je bigos. Je to směs kyselé zelí s různými druhy masa, sušenými houbami a kořeními. Všechno se dusí, nejlépe několik dnů. Směs po uvaření by měl mít hustou konzistenci. Bigos je jednou z dvanácti jídel na stole během Štědrého večeru a také je podáván během jiných svátků. Posledním jídlem, které stojí za to, abychom je ochutnali je "kotlet schabowy". Je složen z vejce, oleje, koření, strouhánky a mouky a vepřové kotlety. Toto jídlo mi nejvíce chutná ze všech mastných jídel. Závěrem bych ještě přidal, že tady v Brně mi moc chybí polské polévky, jako např. okurková, která je mou oblíbenou.
Download XML • Download text
• Sentence view • Feat • UD tree • Statistics • Create Stand-off error annotation
|