CzeSL

EN | CS

Main Menu


Powered by <TEI:TOK>
Maarten Janssen, 2014-

AZ_JA_000_AZ_M_32

Jídlo


Javascript seems to be turned off, or there was a communication error. Turn on Javascript for more display options.

Podle mého názoru, polská kuchyně je opravdu dokonalá a chutná mnoha cizincům. Dávám přednost polskému jídlu nad každým jiným. Myslím si, že každý kdo chce poznat polské speciality by měl nejprve ochutnat "pierogi". Pierogi je to těsto vařené, pečené nebo smažené s různými náplněmi. Nejpopulárnější jsou pierogi s masem a pierogi s tvarohem. Pro osobně nejlepší jsou ty s tvarohem a jmenují se ruské. Jiným vzácným, polským jídlem je bigos. Je to směs kyselé zelí s různými druhy masa, sušenými houbami a kořeními. Všechno se dusí, nejlépe několik dnů. Směs po uvaření by měl mít hustou konzistenci. Bigos je jednou z dvanácti jídel na stole během Štědrého večeru a také je podáván během jiných svátků. Posledním jídlem, které stojí za to, abychom je ochutnali je "kotlet schabowy". Je složen z vejce, oleje, koření, strouhánky a mouky a vepřové kotlety. Toto jídlo mi nejvíce chutná ze všech mastných jídel. Závěrem bych ještě přidal, že tady v Brně mi moc chybí polské polévky, jako např. okurková, která je mou oblíbenou.


Download XMLDownload textSentence viewFeatUD treeStatisticsCreate Stand-off error annotation