BUSKOVA_P_P_MAB_006_67_02
Příprava svátečného oběda
Osnova: A. Úvod: Rozhodnutí
B. Stať: 1. Potřeby
2. Řízek s hronolky a fozolovými lusky
3. Bramborový salát se sloninou
Řízek C. Závěr: 1) Pochvala
Řízek s hronolky a fozolovými lusky
Ingredience: 400 g kuřecíchprs, 100 g hladkéhladkí mouky, 40 g vajíček, 40 g mléka, 150 g strouhanky, sůl, 240 g oleje slunečnicové, 800 g g brambor, 400 g mražených fazolových lusků.
Postup: Kuřecí prsa, nakrájíme na plátky, omyjeme, nahlepeme a osolíme z obou stron. Jednotlivé plátky postuplně obalujeme v mouce, ve vejci, které jsme sředili mlékem a nakonec ve strouhoncerozděleno na konci řádku strou-honce. Smažíme dozlatova na rozpáleném oleji dolatova. Bramboy oloupeme, omyjemeNot sure if this letter is present, nakrájíme na hranolky, omyjeme, ovsíme a vkládáme na rozpálený tuk. Smážíme dolatova. Fozolové lisky omyjeme a uvaříme v ozolené vodě doměkká, uvarene podáváme k hlavnímu chodu jako zeleninovou přílohu Než se lusky uvaří a řízky dopečou připravím si salát.
Bramborový salát se sloninou
Ingredience: 1 kg brambor, ½ kg pórku, 250 g anglické sloniny, 5 lžic octa, sůl, bílý pepř, požitka, petrželová nať
Postup: Ve slupce uvařené brambory nakrájíme na kolečka, pokapemerozděleno na konci řádku po-kapeme octem, osolíme, opepřime. Slaninu nakrájíme na malé kostky a na pánvi orstujeme. Vyjmeme sloninu a dáme ji hk branborám. Ve výpeku krátce orestujeme a na jemná kolečka nakrájený póřek. Přídáme k bramborám a promícháme. Požitku a nať nosekáme a přidáme k branborám. V chladničce necháme vychladnout . Pokud slovina pustí málo tuku, přídáme 2-3 lžíce oleje.